Fietstocht en excursie naar Dongen

Miniatuurmodellen
De heemkundekring organiseert zaterdag 15 juni een fietstocht met excursie naar het museum van Frans van den Mosselaar in Dongen. Naast een autorecyclingsbedrijf heeft hij een museum met een verzameling van tienduizenden miniatuurmodellen van auto’s, vrachtwagens, tractoren, landbouw- en grondwerkmachines en bouw- en hijskranen. Een gigantisch grote verzameling en voor velen een zoektocht naar bepaalde voertuigen die men van vroeger kent en hen toen al aanspraken.

Bromfietsen
Bovendien is er een tweede verzameling van misschien wel duizend echte bromfietsen uit onze jonge jaren, allemaal in zeer goede staat. Je kunt er, met wat benzine in de tank, zo mee wegrijden. Met name de mannen zoeken natuurlijk hun eigen brommer van toen, meestal met succes. Er is een koffie- en theepauze en kinderen en kleinkinderen zijn ook welkom. Het museum is alleen in de ochtend open, dus moeten we even vroeg opstaan. Maar het is zeer de moeite waard!

Fietstocht
De vele sportievelingen in onze kring kunnen met de fiets naar de Wetering komen. Om half tien vertrekken we gezamenlijk naar de Watertorenstraat 1a in Dongen. Deelnemers die met eigen vervoer komen, kunnen om tien uur verzamelen op de parkeerplaats van het museum. De reacties van mensen die het museum bezochten zijn overweldigend. Deelname voor leden van de heemkundekring en hun kinderen en kleinkinderen is gratis. Niet-leden betalen €3,- p.p. Vooraf aanmelden bij onze secretaris Marij Kruitwagen is wenselijk.