Lezing oude doopjurkjes, doopgebruiken en meisjesspeelgoed uit de oude doos

Nostalgische herinneringen
Op woensdag 27 maart komt Wilma Verhoeven een lezing verzorgen over oude doopjurkjes, doopgebruiken, en oud meisjesspeelgoed. Deze lezing zal bij veel mensen nostalgische herinneringen oproepen uit hun jeugd! De doopjurkjes zullen natuurlijk niet ontbreken, evenals talrijke voorbeelden van meisjesspeelgoed van vroeger.

Ervaringsdeskundige
Wilma is al ruim dertig jaar verzamelaarster van oude doopjurkjes. Ook heeft zij jaren in Waalwijk voor de R.-K. Kerk de ouders voorbereid op de doop van hun kinderen, waardoor zij heel veel kan vertellen over doopjurkjes en doopgebruiken. In het eerste deel van de lezing neemt Wilma ons mee naar de geschiedenis van de doopjurkjes en doopgebruiken. Na de pauze vertelt zij over oud meisjesspeelgoed. De lezing wordt ondersteund met een PowerPoint-presentatie.

Lezing
De lezing begint om 19.30 uur en vindt plaats bij Café de Kiosk, Oranjeplein 20a in Loon op Zand. De toegang voor leden is gratis. Niet-leden betalen €2,50 entree.