15 oktober rondleiding door de M.A.St. voor leden

Aan de rand van De Loonse Duinen, tussen Loon op Zand en Kaatsheuvel, lag tijdens de Tweede Wereldoorlog het grootste munitiedepot van de Duitsers in Europa. Vlakbij het vredesmonument van de gemeente Loon op Zand zijn nog resten te vinden van de M.A.St., “Munitions Ausgabe Stelle”.

Paul Faes neemt ons op zaterdag 15 oktober mee door dit door de Duitsers net voor de bevrijding opgeblazen depot. De kraters zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar.

Voorafgaande aan deze rondleiding geeft Paul Faes, na onze ledenvergadering, op zaterdag 8 oktober een lezing over de M.A.St..

De groepsgrootte voor de rondleiding is beperkt. Mochten er echter meer deelnemers zich aanmelden, dan wordt de groep gesplitst.

Deelname is alleen voor leden.
Aanmelden kan alleen door een email te sturen vóór woensdag 12 oktober naar onze secretaris: secretaris@heemkundekringloonoptsandt.nl.
Of door het aanmeldformulier in te vullen.

Aanvang en locatie
Zaterdag 8 oktober om 14.00 uur in de Kuip, na de ledenvergadering (geen aanmelding noodzakelijk).
Zaterdag 15 oktober om 14.00, verzamelen bij cafe de Efteling (aanmelding verplicht).
Bij erg slecht weer wordt de rondleiding verplaatst naar een latere datum.