Consequenties van de coronacrisis voor onze heemkundekring – de recente ontwikkelingen

In dit nieuwsitem over het coronavirus ziet u steeds de laatste stand van zaken m.b.t. de maatregelen die wij op dit moment nemen.

Zoals jullie wel zullen weten, zijn de corona maatregelen versoepeld en dat gaat ook gelden voor de Heemkunde, oftewel de Kletterenhoef.

In het bestuursoverleg van dinsdagavond 2 juni hebben we besloten dat we op maandag 15 juni weer open kunnen met de volgende voorwaarden:

• Maximaal kunnen er tegelijkertijd 7 personen in de Kletterenhoef: 3 bij de Pc’s en 4 personen over de twee tafels verdeeld. We geven met linten aan welke stoelen niet beschikbaar zijn, uitgaande van de anderhalve meter afstand.
  • Graag zo maximaal mogelijk luchten: dat betekent de gangdeur en de buitendeur open; dit geeft luchtstroming en bevordert de luchtkwaliteit binnen. Als het te koud wordt, dan alleen de gangdeur openzetten.
  • De coördinatoren van de werkgroepen gaan in overleg met de werkgroepsleden over hoe de verdeling wordt: bijvoorbeeld de ene week de eerste 7 personen en de andere week de andere leden van die werkgroep.
  • Mondkapjes mag, maar moet niet!
  • Voor iedereen geldt, maar met name voor de mensen in de risicogroep: bekijk zelf wat je aankunt/durft. Niets moet, het staat je geheel vrij om het zelf in te vullen. Dus niet komen is zeker een optie!
  • Als laatste: we zijn allen volwassen mensen en we gaan uit van de zelfstandigheid van de persoon. Belangrijk is wel dat we de RIVM-maatregelen respecteren. Let op elkaar!

De coördinatoren nemen contact op met de leden van de werkgroep om te inventariseren wie er wel of niet willen komen werken in de Kletterenhoef. Zij zullen naar aanleiding daarvan een planning maken wie wanneer komt

Het eerste aanspreekpunt van elke werkgroep is de werkgroep-coördinator. Het bestuur informeert waar nodig de coördinatoren.

Voor meer informatie over het coronavirus leest u het beste de website van het RIVM.

Wij houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groet, Het bestuur van Heemkundekring Loon op ’t Sandt