Genealogie

LZ_DTB_004_114Zijn alle Loonse meensen familie van elkaar?

Dit was de vraag welke we als werkgroep Genealogie ons stelden toen we in 2013 werden opgericht. Om dit te achterhalen hebben een aantal leden van de werkgroep de archieven geraadpleegd en alle personen met een relatie tot Loon op Zand in ons genealogieprogramma Gensdata Pro vastgelegd.

In 2021 was het eindelijk zo ver dat we onze gegevens konden delen met de rest van de wereld door ze op Genealogie Online te plaatsen.

Je vindt ons via deze link:

https://www.genealogieonline.nl/genealogiebestand-heemkundekring-loon-op-t-sandt/

Naast het verrichten van stamboomonderzoek van personen met een relatie tot Loon op Zand (Kaatsheuvel, het kerkdorp Loon op Zand en De Moer) willen wij ook zo veel mogelijk andere gegevens over Loonse mensen vastleggen, zoals adressen, beroepen, heldendaden, misstappen, foto’s, enz. Kortom we proberen ze een gezicht te geven.

De werkgroep Genealogie komt iedere maandagavond (uitgezonderd feestdagen) tussen 19:30 en 21:30 uur bij elkaar in de Kletterenhoef.

Heb je interesse om onze werkgroep te versterken?

Of wil je aan je eigen stamboom werken? Geen probleem, wij helpen je graag.

Informatie of aanmelden kan via: [email protected]

O ja, na 8 jaar onderzoek moeten we concluderen dat niet alle Loonse meensen familie van elkaar zijn. Maar wel zijn velen van ons met wortels in Loon op Zand (verre) neven en nichten van elkaar.