Excursie naar de Abdij van Berne te Heeswijk Dinther

Zondag 27 augustus vertrokken 12 deelnemers vanaf de Wetering al carpoolend naar de abdij, 4 deelnemers gingen op de fiets.

Wij werden ontvangen door Wim van der Heijden, die ons via een presentatie vertelde over het begin van de Norbertijnen en het ontstaan van de Abdij van Berne. Aansluitend was er een film over het brouwen van bier. De Abdij heeft geen eigen brouwerij, maar laat zijn bier volgens originele receptuur, aangepast aan de huidige tijd, brouwen in België. In de nabije toekomst willen ze zelf op kleine schaal weer bier gaan brouwen.

Vervolgens kregen we een rondleiding in de tuin en in de Abdij, waar verschillende ruimtes werden bekeken en over enkele belangrijke personen werd verteld, zoals Pater van den Elsen. Hij was grondlegger van de Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond, medeoprichter van de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank en startte in de Abdij het Gymnasium.

Hierna gingen we naar het proeflokaal, waar 2 bieren werden geproefd, een Berne Abdijbier Witheren Wit en een Berne Abdijbier Prior Dubbel. Rond half zes keerden we weer huiswaarts. Het was een leerzame en gezellige middag.

Een deelnemer

Reacties zijn gesloten.